Kozaklı Yusuf Süper Termal Oteli; tedavi, adres, rezervasyon telefonu, oda fiyatı, tesis bilgileri:
Yusuf Süper Termal Oteli tesis bilgileri:
Tesis; 2 suit oda ve 26 standart toplam 28 odadır.
76 adet tek kişilik yatak, 28 adet duble yatak.
Odalar; salon, mutfak bölümü, yatak odası, termal banyo, wc ve balkondan oluşmaktadır.
Tesis; 4 kat + 1 teras kat şeklindedir.
5+1 kişilik asansör mevcuttur.
Oda içerinde; 82 ekran led Tv, Türksat çok seçmeli uydu yayını, kablosuz internet, dahili telefon hattı, buzdolabı, tüp gaz ve günün her saatinde termal kaplıca suyu mevcuttur.
Kozaklı kaplıca sularının faydaları:
A-Banyo Yapmak Suretiyle:
15 ile 45 dakikadan fazla kalmamak şartı ile günde 3 (üç) defa banyo yapmak. Tedavi süresi 21-30 banyo olarak tavsiye edilir.
Özel banyolarda, kaplıca sularına soğuk su katılmamalı ve su dinlendirilerek kullanılmalı. Aksine tedaviden netice alınamaz veya tedavi gecikir.
Evvela kubbe altında vücudu banyonun hararetine alıştırmalı ve sonra banyoya girilmelidir. Banyoda omuzlar dahi suyun içinde bulunmalı, ağız ve burun suyun çıkan gazları derhal çekebilmek için suya pek yakın olmalıdır. Bu suretle hareket edince teneffüs yoluyla tedavi tamamlanmış olur.
Kaplıcaya ilk defa gelenler mutlaka doktor kontrolünden geçmelidir. Çünkü suyun buharı, sıcaklığı ve ortamın sıcaklığı, kalp, nefes darlığı, tansiyonu olanlara, sara (epilepsi) hastalığı olanları kötü yönde etkiler. Kaplıca tedavisinden sonra mutlaka bir fizik tedavi (Fizyoterapist) uzmanının kontrolünden geçmelidir.
Banyoya girmek için en uygun zaman; öğleden önce saat: 10.00 ile öğleden sonra 15:00 dir. Çünkü bu saatlerde insan ne fazla tok, ne de fazla aç olur. Eğer kaplıcaya aç karnına girilirse ezginlik, tok karnına girilirse de şişkinlik yapar.
İlk günlerde banyoda kalma süresi 15 dakikadan fazla olmamalı. Her gün bu süre 5 dakika artırılarak devam etmelidir. En fazla 45 dakika kalınmalıdır. 45 dakikadan fazla kalmak kalbe fazla yük bindirir.
Banyodan sonra en az bir saat yatak istirahatı gereklidir. Gerek vücut gerekse ayaklar sıcak tutulmalıdır.
Banyo kürleri sırasında yiyecek ve içeceklere de itina gösterilmelidir. Örneğin; kızartmalar, yağlı yiyecekler ve ağır tatlılardan kaçınılmalıdır. Daha çok sebzeler, süt ve mamulleri ve meyve ağırlıklı olmalıdır.
Akşam ve sabah serinliğinde günde en az iki kez yarımşar saatten az olmamak kaydıyla yürüyüş yapılmalıdır. Bu şekilde günlük aktivite de sağlanmış olur.
Şifalı Çamur Banyosu bulunmaktadır. Çamur banyosuna 10.30 – 12.00 ile 13.30 – 15.00 saatleri arasında girilmesi gerekir.
B- İçme Suretiyle Tedavi:
Sıcak maden suyu içmek. Evvela azdan başlayıp sabah ve akşam birer bardak içilmelidir.
Sıcak su membadan alınıp hemen oracıkta içilmelidir. Ancak sabah aç karnına, akşamları yemekten evvel içilmelidir. Aç karna içemeyenler az bisküvi veya bir fincan kahveden sonra içmelidir.
C- Teneffüs Suretiyle Tedavi:
Kubbe altında birikmiş olan gazları ve radyo-aktivite; gerek banyo esnasında ve gerekse de Emanatoriyumda bulunmakla da olur. Sıcak banyoya giremeyenler için Emanatoriyumda bulunmakta etkili olur.
D- Çamur Banyosu Yaparak Tedavi:
1- Romatizmal hastalıklar
2- Deri hastalıkları
3- Kan dolaşımı ve kalp hastalıkları
4- Solunum yolu hastalıkları (Astım Tedavisi)
5- Kadın hastalıkları-kısırlık
6- İç salgı sistemi rahatsızlıkları
7- Sinir sistemi uyarılması
8- Sindirim sistemi rahatsızlıkları
9- Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları
10- Göz yaşı rahatsızlıkları
11- Hastalık ve ameliyat sonrası rahatsızlıklar
12- Kemik ve kireçlenme hastalıkları
13- Metabolizma bozuklukları
14- Radyoaktif özellikleri gösteren belirtilerdeki iyileşmeler.
15- Felçli hastalarda iyileşmeler
Adres:
Emek Mahallesi Kaplıca Caddesi No: 22 Kozaklı / Nevşehir